Crystal Sunrise Queen Luxury

Side, Turska

Opis destinacije

Zahvaljujući mirnoj atmosferi, lepim peščanim plažama i prijatnoj mediteranskoj klimi, Side predstavlja idealnu destinaciju za porodična putovanja. Na svega sat vremena vožnje od antalijskog aerodroma, ovaj grad predstavlja jedno od značajnih letovališta na južnom Mediteranu Turske. Side, što na grčkom znači nar, vekovima je bio prepoznatljiv kao jedan od važnijih trgovinskih centara na Mediteranu, gde su se mešale umetnosti iz doba Aleksandra Velikog, Rimskog carstva i Stare Grčke. Zahvaljujući tome, grad je međunarodno priznat sa svojim spomenicima kulture, kao jednim od najvažnijih punktova Male Azije. Glavni turistički delovi grada gotovo su podeljeni. Zapad je u znaku luksuza i modernog doba, sa hotelima visoke kategorizacije i prelepim peščanim plažama, dok je istočni, među lokalnim stanovništvom poznat kao ’drevni Side’, više šljunkovit, ali u poređenju sa zapadom, mirniji. Takođe, svemu tome doprinosi i činjenica da se upravo na istočnim obalama nalaze ostaci istorije grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Nalazi se u mestu Kumköy na svojoj plaži, oko 4km od centra Sidea, oko 70km od centra Antalije i oko 65km od aerodroma u  Antaliji.

Opšti podaci
Resort zauzima prostor od 50.000m2 od čega bašta zauzima 23.000m2. Izgrađen je 1997. godine, renoviran 2014. Čine ga glavna zgrada, aneks i 4 bloka sa Terrace sobama. Ima 514 soba od kojih je 296 standardnih soba, 55 deluxe teracce, 137 family soba, 10 teracce apartmana, 8 queen apartmana i 8 apartmana.
U svom sastavu hotel ima 2 glavna restorana (,,Panorama” i ,,Waterfall” ), 4 à la carte restorana (,,Halikarnas”, ,,Ehl-I Keif,” ,,L’Aspendos”, ,,La Casita Mexicana”), snack restorane ,,Gozleme House”, ,,Waffle Corner”, ,,Phaselis Snack” i ,,Aqua Snack” restoran, 10 barova (,,Sunset view”, ,,Lobby bar”, ,,Crystal Cruise beach bar”, ,,Crystal Bar”, ,,Family Pool Bar”, ,,Side pool adult bar”, ,,Phaselis Snack Bar”, ,,Cafe Turca”, ,,Disco”), poslastičarnice ,,Lobby Patisserie” i ,,Sunset View Patisserie”. 

Za decu tu je mini club, bioskop, igralište, teenage club, bazen sa toboganima.

Plaća se: čuvanje dece. 

Plaža
Hotel ima svoju peščanu plažu, koja ima plavu zastavicu. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Smeštaj

Standardna soba je površine 22m², ima laminat, centralnu klimu, sef, SAT TV/LCD sa muzičkim kanalima, mini bar (dopunjuje se jednom dnevno), direktnu telefonsku liniju tuš ili kadu, telefon i fen u kupatilu, set za čaj i kafu, Wi-Fi, balkon. Mogu imati delimičan pogled na more i pogled na kopno.

Family ROH je površine od 35 do 42m². Family sobu čine dve spavaće sobe i jedno kupatilo. U jednoj sobi je bračni krevet, a u drugoj dva razdvojena kreveta. Nalazi se u anex zgradi. Opremljenost je ista kao kod standardne sobe, osim što ima dva televizora.

Deluxe Terrace sea view je površine 28m². Opremljenost je ista kao kod standardne sobe, osim što je gostima na raspolaganju i bade mantil. Ima veliki balkon sa ležaljkama. Ovaj tip sobe se nalazi u Aphrodite i Athena blokovima.

Plaća se: room service, telefon.

Hrana i piće
Usluga je Ultimate All Inclusive – izbor više jela po hotelskim pravilima u glavnim restoranima: doručak, kasni kontinentalni doručak, ručak, večera, ponoćna večera. Tokom ručka i večere dostupan je dečiji meni, kao i dijetalni i vegetarijanski. Na raznim lokacijama tokom celog dana se služe užine: pice, hamburgeri, gozleme (snack restorani, ,,Waffle Corner” i ,,Gozleme House”). Gostima su na raspolaganju 4 à la carte restorana jednom u toku boravka (minimum 7 dana) uz prethodnu rezervaciju. U određeno doba dana se služe sladoled, keks i kolači (,,Lobby Patisserie” i ,,Sunset View Patisserie”).

U koncept su uključena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, sveže ceđeni sok od narandže tokom doručka. Alkohol se ne služi mlađima od 18 godina.                                                                                                                                                                       
Plaća se: sva flaširana vina i pića, uvozni šampanjac, uvozna alkoholna pića, sokovi od svežeg voća, à la carte restoran ,,Halikarnas”. 

Ostali sadržaji
Lekar, pranje i sušenje veša i hemijsko čišćenje, prodavnice, frizerski salon, parking, rent-a-car, rent-a-bike, iznajmljivanje dečijih kolica, fotograf.

Sport i zabava
Otvoreni bazeni (glavni bazen sa četiri povezana dela, family bazen, side pool bazen za 16+, activity bazen, dečiji bazen sa dva tobogana, bazen sa 3 tobogana za odrasle), zatvoreni bazen, dnevne animacije i večernji programi, muzika uživo određenim danima, 6 teniskih terena (tvrda podloga), skvoš teren i osvetljenje, oprema za skvoš, odbojka na plaži, stoni tenis, fitness centar, akvarobik, vaterpolo, aerobik, strečing, boćanje, pikado, pilates, joga, nordijsko hodanje, mini fudbal, fudbal na plaži, 3 puta nedeljno open air bioskop.

Plaća se: osvetljenje teniskih terena uveče, oprema za tenis i časovi tenisa, motorizovani i nemotorizovani sportovi na vodi.

Spa & wellness
Tursko kupatilo (hamam), sauna, parno kupatilo, zatvoreni bazen, soba za relaksaciju.

Plaća se: masaže i tretmani lica i tela.

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A

Organizator putovanja je turistička agencija 1A Travel, broj licence OTP 102/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije 1A Travel. OUP

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za Vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju. Agencija nastupa u svojstvu subagenta.